Shakespeare Lab

Missionen er at bringe Shakespeare ud i landet ud til folket. At arbejde med ordene og dramatikken i forskellige sammenhænge: på skoler, museer, højskoler, kirker, virksomheder – ude og inde – på farten,  ja, selv i folks hjem. 

Bag Shakespeare Labs forestillinger, happenings, workshops og alt det ind i mellem er der et brændende ønske om at åbne Shakespeares stykker op for et nyt publikum.

I Shakespeares stykker kan vi finde trøst og opmuntring – forståelse og indsigt – vi  kan bruge ham som pauseknappen i vores moderne, travle liv; han kan hjælpe os til at blive klogere på os selv. 

Dans_i_den_græske_lade._jpg.jpg

En Shakespeare Lab happening på Gammelgaard i forbindelse med Pontus Kjerrmans En Skærsommernatsdrøm udstiling, 2018

Det hele startede med Shakespeare Lab workshops på Forsøgsstationen – et månedligt tilbud for professionelle scenekunstnere, hvor vi tog Shakespeares tekster på gulvet, vendte og drejede dem i fællesskab, fandt nye veje til at nå ind til kernen af situationen og mærke ejerskabet i kroppen.

press to zoom

press to zoom

Describe your image

press to zoom

press to zoom
1/6

I 2017 inviterede jeg en gruppe skuespillere til at deltage i Shakespeare Lab – et forsøg med to sprog. Her undersøgte vi, hvad der var at vinde ved at arbejde med den originale engelske tekst forud for den danske oversættelse.....Der er er rigtig meget at vinde!

Hvad vi gjorde og hvordan vi kom til den konklusion, kan du læse her i forsøgets afslutningsrapport.

I 2018 indgik Shakespeare Lab et samarbejde med Gammelgaard Kunst og Kulturhus  i forbindelse med Pontus Kjerrmans udstilling: En Skærsommernatsdrøm. Vi hoppede simpelthen ind i udstillingen med scener fra stykket, vi afholdt vores prøver i udstillingen og spillede forestillinger i den. Det var mødet med publikum på en ny og inspirerende måde, et møde der inviterede til masser af snak med publikum undervejs; snak om stykket, temaerne og menneskelige relationer.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/10

Shakespeare skrev på et helt særligt tidspunkt i historien, hvor folk fra alle samfundslag mødtes i teatret, høj som lav, rig som fattig – det er inspirerende at tænke på.

Shakespeare ville folket, kunne lide mennesker og det kan og vil Shakespeare Lab også.

I øjeblikket søger vi økonomisk støtte til et King Lear projekt, en Shakespeare Lab Lear forestilling som lægger op til debat om familierelationer, alderdom, arv, død og tilgivelse.

De involverede i dette projekt er: Birgitte Nystrøm, Christine Wolff Ørnsbo og Rikke Liljenberg. Vi forventer premiere august 2020.